Cider - polosuchý
🍎 Řemeslný cider z jižních Čech
Za nás ten nejlepší cider z českých jablek.
Bez doslazování, barviv, aromat i konzervantů – jen vlastní jablka, poctivá práce a čas.
Chuť? Jablečně-světová!
Liší se pouze skladbou použitých odrůd.
Kvasinky? Utahané!
Po půl roce pomalého kvašení a přetáčení.
Náš oblíbený, 100 % přírodní a neskutečně pitelný.




🍎 Řemeslný cider z jižních Čech
Za nás ten nejlepší cider z českých jablek.
Bez doslazování, barviv, aromat i konzervantů – jen vlastní jablka, poctivá práce a čas.
✅ Výhody:
- neotupí smysly a ráno je bez výčitek
- chutná jako plná pusa čerstvých jablek
- jablka jsou jen z vlastních sadů
- Chelčická oblast má chráněnou známku původu (jako Champagne)
- živý, bohatý na aromatické látky, ovocné kyseliny a polyfenoly
⚠️ Nevýhody:
- „Cider tu nemá zrovna vybudovanou tradici.“
(to nám můžete pomoct změnit 🥂)
🤷♂️ Sporné:
- „Prý se z něho v podstatě nedá opít."
(to můžete samozřejmě sami zjistit 😉)
Doporučujeme podávat vychlazené na 8–12 °C.
Složení: 100% fermentovaný jablečný mošt, přirozeně obsažený oxid uhličitý a oxid siřičitý.
Oxid uhličitý (CO₂) a oxid siřičitý (SO₂) vznikají v malém množství během přirozeného kvašení. Podle nařízení EU č. 1169/2011 musí být oxid siřičitý uveden jako alergen, i když nebyl přidán a vznikl zcela přirozeně.
Upozornění: Prodej pouze osobám starším 18 let.
Pijte s rozumem: Alkohol za volant nepatří.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cider |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Hmotnost: | 1.4 kg |
Určeno: | pro dospělé (18+) |
Objem lahve: | 0,75 l |
Ročník: | 2024 |
Země původu: | ČR |
Oblast původu: | Chelčicko-lhenická |
Klasifikace: | polosuchý |
Obsah alkoholu: | 6% |
Nejraději má: | chládek a pohodu |
Minimální trvanlivost: | 1 rok (od lahvování) |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Řemeslní výrobci cideru z jihočeských Chelčic u Vodňan, kteří vlastní 5ha jabloňových sadů, o které se sami a s láskou starají.
Chelčicko-lhenická ovocnářská oblast jako jediná v ČR získala ochrannou známku původu EU.
(Ovoce z této oblasti je svým způsobem jedinečné a nezaměnitelné s jiným kdekoli na světě.)
„🍏 Náš cider není doslazovaný, ředěný ani uměle sycený.
Zatímco běžně se cider vykvasí do sucha, pasteruje, ředí vodou, doslazuje cukrem, dochucuje, konzervuje a sycení nakonec obstará CO₂ z láhve – my v Cider Talk děláme pravý opak.
Používáme pouze čerstvý mošt z vlastních jablek, přirozené kvašení s vlastním CO₂, pečlivé přetáčení a jemnou filtraci. Bez síření, bez přísad, bez pasterizace.
🏆 Výsledkem je cider, který si zachovává pravou chuť a vůni našich jablek. A o to jde.
✍️ Milovníci umění i cideru – Ondra a Jirka“
